Jabłka zapiekane w cieście biszkoptowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczne

Potrzebne składniki

• mąka - 8 dag
• jaja - 3 szt.
• tłuszcz - 4 dag
• cukier - 8 dag
• śmietana - 4 łyżka(i)
• jabłka antonówki - 8 szt.
• dżem - 4 łyżka(i)
• masło - 2 dag

Przydatne akcesoria

naczynie żaroodporne

Etapy przyrządzania

1
Naczynie żaroodporne do zapiekania posmarować masłem. Jabłka ołukać, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, nałożyć do środka dżem, ulożyć w naczyniu. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać śmietanę, przesianą mąkę, pianę ; lekko wymieszać. Pokryć jabłka ułożone w naczyniu, wstawić do gorącego piekarnika na 30-40 minut.

Jak podawać?

podawać na tym samym półmisku, na kórym się zapiekały Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher