|
||||||||||
Zupa koprowaKrótki opis potrawybardzo smacznaPotrzebne składniki kości - 30 dag włoszczyzna - 25 dag żółtka - 2 szt. śmietana - 1 szkl. mąka - 4 dag koperek - 3 łyżka(i) woda - 7 szkl. sól - do smaku Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Ugotować wywar z kości i warzyw.
Wywar przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z zimnym wywarem, zagotować.
Żółtka rozetrzeć z masłem, rozprowadzić połową szklanki gorącej zupy ; połączyć z zupą.
Włożyć zielony siekany koperek.
Jak podawać?podawać z lanym ciastem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|