|
||||||||||
Ciasteczka owsiane JeżykiKrótki opis potrawyCiasteczkaPotrzebne składniki płatki owsiane - 0,5 kg masło - 20 dag cukier - 1 szkl. jaja - 2 szt. aromat migdałowy - 1 op. sól - 1 szczypta(y) tłuszcz do formy Etapy przyrządzania1
Masło utrzeć z cukrem, jajkami, solą i aromatem. Dodać płatki owsiane, wyrobić ciasto. Łyżką nabierać masę, formować kulki i układać w wysmarowanej tłuszczem formie.Piec dotąd aż się nie zarumienią na złoto.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|