|
||||||||||
GyrosKrótki opis potrawySmaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka.Potrzebne składniki Przyprawa Gyros - 2 op. Filet z kurczaka - 2 szt. Kapusta pekińska - 1 szt. Ogórek konserwowy - 2, 3 szt. Papryka czerwona - 1 szt. Cebula czerwona - 1 szt. Kukurydza - 1 puszka(i) Majonez, keczup Przydatne akcesoriaDeska do krojenia, nóż, patelnia, miskaEtapy przyrządzania1
Surowe, oczyszczone filety drobno posiekać i zasypać 1 opakowaniem gyrosa i wymieszać. Wstwić do lodówki na 2 godziny.
Kapustę pekińską pokroić w paseczki. Ogórek i paprykę w kostkę, a cebulkę wg uznania. Wszystko razem mieszamy nie zapominając o kukurydzy.
Mięsko wyciągamy z lodówki i smazymy na małej ilości oleju.
W salaterce kolejno układamy sałatkę, polewamy majonezem i keczupem, na to wrzucamy kurczaka, ponownie sałatkę, ponownie kurczaka i sałatkę. Wierzch dekorujemy majonezem i keczupem.Smacznego:)
Jak podawać?Pysznie smakuje z grzankamiUwagiSałatkę najlepiej spożyć w tym samym dniu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|