|
||||||||||
PonczKrótki opis potrawyDobry na karnawałowy stółPotrzebne składniki sok jabłkowy - 1 l mocna czarna herbata - 1 l cukier - 3 łyżka(i) cytryny - 2 szt. pomarańcze - 2 szt. jabłka kwaskowe - 2 szt. cynamon goździki calvados - 100 g Etapy przyrządzania1
Sok jabłkowy i herbatę wlać do garnka.Z pomarańczy i jednej cytryny wycisnąć sok.Jabłka obrać , pokroić w słupki.Cytrynę sparzyć pokroić w plastry.
Do garnka z sokiem i herbatą dodać sok owocowy, cukier oraz pokrojone owoce i przyprawy. Na końcu wlać alkohol.Całość podgrzać, nie ugotować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|