Knedle ziołowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Knedle ziołowe

Potrzebne składniki

• 500 g ziemniakow (ugotowane poprzedniego dnia w lupinach)
• 50 g maki ziemniaczanej
• 2 zóltka
• ziola (2 liscie szalwi, 2 galazki majeranku, 1/2 galazki tymianku, 1/4 peczka pietruszki),
• sol, pieprz, galka muszkatolowa.

Etapy przyrządzania

1
1. Obrane ziemniaki utrzeć na grubej tarce. 2. Posiekane zioła, make ziemniaczana i żółtka wymieszać z ziemniakami, zagnieść ciasto. Dobrawic sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Przykryć, zostawić na 20 min. 3. Na posypanej maka ziemniaczana stolnicy uformować suchymi, umaczonymi dlonmi 8 okraglych klusek. 4. Gotowac w wodzie pod przykryciem przez 20 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher