|
||||||||||
Knedle ziołoweKrótki opis potrawyKnedle ziołowePotrzebne składniki 500 g ziemniakow (ugotowane poprzedniego dnia w lupinach) 50 g maki ziemniaczanej 2 zóltka ziola (2 liscie szalwi, 2 galazki majeranku, 1/2 galazki tymianku, 1/4 peczka pietruszki), sol, pieprz, galka muszkatolowa. Etapy przyrządzania1
1. Obrane ziemniaki utrzeć na grubej tarce.
2. Posiekane zioła, make ziemniaczana i żółtka wymieszać z ziemniakami, zagnieść ciasto. Dobrawic sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Przykryć, zostawić na 20 min.
3. Na posypanej maka ziemniaczana stolnicy uformować suchymi, umaczonymi dlonmi 8 okraglych klusek.
4. Gotowac w wodzie pod przykryciem przez 20 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|