|
||||||||||
Stek z jabłkami, boczkiem i cebuląKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki calvados - 8 łyżka(i) miód - 1 łyżka(i) polędwica wołowa - 20 dag jabłko - 50 dag Etapy przyrządzania1
Miód utrzeć z kalvadosem, solą oraz pieprzem. Posmarować mieszanka plastry polędwicy, odłożyć pod przykryciem na godzinę. Jabłka podzielić na cząstki, usunąć gnizada nasienne. Obrać cebulę podzielić na ósemki. Przepołowić plasterki boczku, dobrze wysmażyć na patelni. Zdjąć, na wytopionym tłuszczu podsmażyć jabłka i cebulę. Podlać sokiem jabłkowym, dusić 5 minut.
Mięso osuszyć (marynatę zachować), smażyć po 4 minuty z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Sos ze smażenia podprawić mąką wymieszaną ze smietaną, krótko zagotować. Doprawić marynatą, włozyć jabłka z boczkiemi cebulą, podgrzać.Posypać steki sola i pieprzem
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|