Stek z jabłkami, boczkiem i cebulą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• calvados - 8 łyżka(i)
• miód - 1 łyżka(i)
• polędwica wołowa - 20 dag
• jabłko - 50 dag

Etapy przyrządzania

1
Miód utrzeć z kalvadosem, solą oraz pieprzem. Posmarować mieszanka plastry polędwicy, odłożyć pod przykryciem na godzinę. Jabłka podzielić na cząstki, usunąć gnizada nasienne. Obrać cebulę podzielić na ósemki. Przepołowić plasterki boczku, dobrze wysmażyć na patelni. Zdjąć, na wytopionym tłuszczu podsmażyć jabłka i cebulę. Podlać sokiem jabłkowym, dusić 5 minut. Mięso osuszyć (marynatę zachować), smażyć po 4 minuty z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Sos ze smażenia podprawić mąką wymieszaną ze smietaną, krótko zagotować. Doprawić marynatą, włozyć jabłka z boczkiemi cebulą, podgrzać.Posypać steki sola i pieprzem

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher