|
||||||||||
Grzyby z ziemniakamiKrótki opis potrawyGrzyby z ziemniakamiPotrzebne składniki 40 dag mieszanych grzybów, pory, 50 dag ziemniaków, 10 dag słoniny, okrawki kiełbasy lub mięsa 2 szklanki rosołu, sól, pieprz, majeranek. Etapy przyrządzania1
W dużym rondlu wytopić pokrajaną w kostkę słoninę. Grzyby i ziemniaki obrać, pokrajać w cienkie plasterki. Pory oczyścić, przekradać wzdłuż, wymyć pod bieżącą wodą, pokrajać w cienkie paseczki (pory zastąpić można cebulą). Układać w garnku warstwami, doprawiając solą, pieprzem i majerankiem, przekładając okrawkami kiełbasy.
Zalać rosołem, dusić pod przykryciem 45 minut, dolewając, jeśli zajdzie potrzeba, wody lub rosołu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|