Grzyby z ziemniakami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzyby z ziemniakami

Potrzebne składniki

• 40 dag mieszanych grzybów, pory, 50 dag ziemniaków,
• 10 dag słoniny, okrawki kiełbasy lub mięsa
• 2 szklanki rosołu, sól, pieprz, majeranek.

Etapy przyrządzania

1
W dużym rondlu wytopić pokrajaną w kostkę słoninę. Grzyby i ziemniaki obrać, pokrajać w cienkie plasterki. Pory oczyścić, przekradać wzdłuż, wymyć pod bieżącą wodą, pokrajać w cienkie paseczki (pory zastąpić można cebulą). Układać w garnku warstwami, doprawiając solą, pieprzem i majerankiem, przekładając okrawkami kiełbasy. Zalać rosołem, dusić pod przykryciem 45 minut, dolewając, jeśli zajdzie potrzeba, wody lub rosołu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher