Szaszłyki z wątróbek drobiowych

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• wątróbka drobiowa - 30 dag
• boczek wedzony - 70 dag
• sliwka - 30 dag
• cebula - 3 szt.
• olej - 1 1/2 szkl.
• sok z cytryny - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Wątróbki oczyścić, pokroić na kawałki. Podgrzać olej z sokiem z cytryny, dodać posiekaną cebulę i szczyptę soli. Do wrzącej marynaty wrzucić wątróbki. Gotować minutę, ostudzić, schłodzić w lodówce. Boczek pokroić, oprószyć kminkiem i majerankiem. Pozostałe cebule obrać, pokroić na cząstki. Wątróbkę nadziewać na szpadki na przemian z cebulą, boczkiem i śliwkami. Grillować 20 min, obracając szaszłyki i smarując je marynatą.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher