Bezy kokosowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bezy kokosowe

Potrzebne składniki

• 3 białka z jaj, 2/3 szklanki cukru, 5 dkg wiórków kokosowych, 1 łyżka mąki.

Etapy przyrządzania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę /dla łatwiejszego ubicia można do białek dodać szczyptę sody oczyszczonej/. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru. Wiórki kokosowe przyrumieniamy na suchej patelni na zloty kolor i kiedy nie są już gorące mieszamy z resztą cukru i mąką, a na koniec mieszamy delikatnie z pianą z białek. Blachę na kokosanki wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy na nią masę kokosową. Kokosanki pieczemy w temperaturze około 140°C przez 25 minut przy uchylonych drzwiach piekarnika.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher