|
||||||||||
Bezy kokosoweKrótki opis potrawyBezy kokosowePotrzebne składniki 3 białka z jaj, 2/3 szklanki cukru, 5 dkg wiórków kokosowych, 1 łyżka mąki.Etapy przyrządzania1
Białka ubijamy na sztywną pianę /dla łatwiejszego ubicia można do białek dodać szczyptę sody oczyszczonej/. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru. Wiórki kokosowe przyrumieniamy na suchej patelni na zloty kolor i kiedy nie są już gorące mieszamy z resztą cukru i mąką, a na koniec mieszamy delikatnie z pianą z białek.
Blachę na kokosanki wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy na nią masę kokosową. Kokosanki pieczemy w temperaturze około 140°C przez 25 minut przy uchylonych drzwiach piekarnika.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|