|
||||||||||
Twarożkowy dipKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki paluszki - 1 op. precelki - 1 op. twaróg - 25 dag jajko - 1 szt. jogurt naturalny - 1 op. czosnek - 1 Etapy przyrządzania1
Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem na gładką, puszystą masę. Jajko umyć, ugotować na twardo obrać, bardzo drobno posiekać. Połowę jajka połączyć z masą twarożkową. Dodać drobno posiekany albo zmiażdżony w prasce czosnek. Przygotowany sos przełożyć do miseczki, posypać pozostałym jajkiem i posiekaną natką pietruszki, można lekko posolić.
Podawać z precelkami i palusz-kami lub krakersami, można podawać także ze świeżymi albo podgotowanymi warzywami.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|