|
||||||||||
Warzywne ragoutKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki jajko - 4 szt. kalafior - 1 kg por - 30 dag marchew - 15 dag cebula - 1 szt. olej - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości soli (dzięki temu łatwiej odchodzi skorupka), przelać zimną wodą. Ostudzone obrać, pokroić na połówki.
2. Pory i kalafiora oczyścić, umyć. Kalafiora podzielić na różyczki, pory pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę.
3. Kalafiora gotować 15 minut w osolonym wrzątku. Na ok. 5 minut przed końcem gotowania do garnka dorzucić marchewkę oraz pory.
4. Obrać cebulę, drobno posiekać. W dużym garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Gotowane warzywa odcedzić, zachować wywar. Cebulę w garnku podlać ok. 1/2 I wywaru, zagotować. Dodać sos w proszku i 1/2 łyżeczki curry, mieszając gotować wg przepisu podanego na opakowaniu. 5. Do garnka włożyć przygotowane połówki jajek i jarzyny. Wszystko ponownie zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do salaterki. Danie podawać bezpośrednio po przygotowaniu, przybrane gałązką natki pietruszki.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|