Wołowina w ciemnym sosie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowiną
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• wołowina - 75 dag
• cebula - 3 szt.
• sos sojowy - 50 ml
• maka - 1 łyżeczka(i)
• wiśniówka wytrawna - 25 ml
• olej - 25 ml

Etapy przyrządzania

1
Przygotowanie: oczyszczone, opłukane i osuszone mięso pokroić w pasecz-ki o długości 5 cm i szerokości 1,5 cm. Sos sojowy połączyć ze 100 ml wody. Dodać obrane cebulki, mąkę, wiśniówkę, szczyptę soli i cukru. Dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć mięso. Po 15 minutach wyjąć je i osaczyć z zalewy. Połowę oleju wlać do rondla, mocno rozgrzać. Włożyć połowę mięsa. Smażyć na silnym ogniu, aż mocno się zrumieni. Wyjąć. Do rondla wlać pozostały olej i dodać resztę mięsa. Usmażyć i wyjąć. Do rondla wlać marynatę. Podgrzewać, stałe mieszając, aż zacznie wrzeć. Dodać mięso. Dusić 2-3 minuty. Podawać na gorąco z ciemnym sosem i ryżem lub białym pieczywem.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher