|
||||||||||
Risotto z warzywamiKrótki opis potrawypysznePotrzebne składniki ryż - 30 dag brokuły - 15 dag pomidory - 3 szt. biała cebula - 1 szt. czerwona cebula - 1 szt. bulion warzywny - 500 ml białe wytrawne wino - 250 ml olej sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Ryż płuczemy, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Dolewamy wino, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem. Wstawiamy na 25 min. do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika by napęczniał. Cebulę kroimy w piórka. Pomidory kroimy w grubą kostkę i z cebulą podsmażamy na oleju. Brokuły dzielimy na różyczki i krótko obgotowujemy. Warzywa mieszamy z ryżem, przyprawiamy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|