|
||||||||||
Zapiekane roladki z indykaKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki jajko - 3 szt. maka - 1/2 szkl. bułka tarta - 1 op. Etapy przyrządzania1
Kajzerkę namoczyć w mleku. Mięso pokroić na 10-12 kotletów. Lekko je rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić, wraz z wątróbką i posiekanym czosnkiem przemażyć na oleju. Potem zemleć, dodając odciśniętą bułkę i posiekaną natkę. Wbić jajo, dodać sól i pieprz, wymieszać, rozsmarować na płatach mięsa. Każdą porcję zrolować, upanierować w mące, a potem w jajach i bułce tartej, obsmażyć na gorącym oleju. Ułożyć roladki na natłuszczonej blasze, posypać wiórkami masła i zapiekać 20-30 min w 180°C.
Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.
Jak podawać?1 kg filetu z indyka 4 szt wątróbek indyczych cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki bułka -- kajzerka 1/2 szklanki mleka 5 dag masła sól, pieprz olej -- do smażeniaUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|