Biszkopt z owocami

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lato pomału odchodzi. Jednak jest to najlepsza pora, aby znaleźć większość soczystych owoców w przystępnej cenie. Polecamy pyszny biszkopt z owocami.

Potrzebne składniki

• 4 jajka, 2/3 szklanki mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,
• 6 płaskich łyżek cukru
• 30 dag owoców /np. jabłek, truskawek, malin, agrestu, porzeczek, czarnych jagód, moreli, śliwek, wiś

Etapy przyrządzania

1
Ubić ręcznie sztywną pianę z białek, dodając pod koniec cukier. Dodać żółtka, a następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną, delikatnie mieszając Ciasto wyłożyć do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Na wierzchu położyć umyte i oczyszczone owoce. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher