|
||||||||||
Staropolski barszczKrótki opis potrawydobryPotrzebne składniki wywar z mięsa i warzyw - 2 l śmietana - 150 ml buraki - 40 dag kiełbasa - 20 dag marchewka - 10 dag seler - 10 dag pietruszka - 10 dag cebula - 8 dag mąka - 2 dag tłuszcz zielenina sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Buraki umyć, oczyścić, upiec w piekarniku. Upieczone wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć na tłuszczu, skropić wywarem i dusić do miękkości. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, połączyć z warzywami, burakami, pozostałym wywarem, posiekaną zieleniną oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić do smaku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|