SALAMI CZEKOLADOWE

Aktualna ocena: 0
dodany przez: robaczek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Polecam, pracochłonne ale pyszne

Potrzebne składniki

• biszkopty petit - 400 g
• kuwertura - 250 g
• masło - 250 g
• cukier puder - 3/4 filiżanki
• sól - 1/4 łyżeczka(i)
• koniak - 1/3 filiżanki
• mleko - 1/3 filiżanki
• żółtka - 4 szt.
• posiekane migdały - 1 filiżanka
• orzechy włoskie posiekane - 1 filiżanka

Etapy przyrządzania

1
Biszkopty rozdrobnić na małe kawałeczki. Roztopić kuwerturę i zostawić do ostygnięcia. Wymieszać mleko z koniakiem. Zmiksować masło z cukrem i solą, aż będzie białe. Miksując wrzucać żółtka i trochę mleka. Wrzucać w trzech porcjach do kuwertury, dodając też migdały. Następnie wrzucić biszkopty i trochę mleka. Dodać orzechy. Włożyć do lodówki do zgęstnienia. Gdy zgęstnieje z całej masy zrobić grube salami owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki. Kroić w duże plastry.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: robaczek
robaczek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher