|
||||||||||
Surówka z kapusty pekińskiej IIKrótki opis potrawysurówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i porąPotrzebne składniki mała kapusta pekińska - 1 szt. cebula - 1 szt. kwaskowate jabłko - 1 szt. por - 1 szt. kiszony ogórek - 1 szt. naturalny jogurt - 0,5 szkl. kminek - 1 szczypta(y) sok z cytryny, sól, pieprz, cukier - do smaku Przydatne akcesoriamikser, tarkaEtapy przyrządzania1
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Cebulę pokroić w niewielką kostkę.
Por pokroić w cienkie talarki, a ogórek obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami.
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie słupki lub w kostkę.
Wszystko wymieszać.
Śmietanę zmiksować z kminkiem, wymieszać z jarzynami.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Jak podawać?w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|