Boczek wędzony z cebulą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na obiad

Potrzebne składniki

• cebula - 8 szt.
• cienkie plasterki boczku wędzonego - 8 szt.
• kminek
• sól
• tłuszcz - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Cebulę obgotować przez 1 min. w osolonej wrzącej wodzie, osączyć, osuszyć. Plasterki boczku posypać z jednej strony kminkiem, położyć na każdym cebulkę, owinąć szczelnie boczkiem, spiąć wykałaczką, wbijając ją na sztorc, układać jeden obok drugiego w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220C i piec bez przykrycia około 20 minut.
2
Cebulę obgotować przez 1 minutę w osolonej wrzącej wodzie, osączyć, osuszyć. Plasterki boczku posypać z jednej strony kminkiem, położyć na każdym cebulkę, owinąć szczelnie boczkiem, spiąć wykałaczką, wbijając ją na sztorc, układać jeden obok drugiego w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220C i piec bez przykrycia około 20 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher