Nadziewane pomidory

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobre

Potrzebne składniki

• biała fasolka z puszki - 100 g
• czerwona fasolka z puszki - 100 g
• esencjonalny bulion - 1 szkl.
• pomidory - 8 szt.
• cząber - 1 łyżka(i)
• ser żółty typu mimolette - 200 g
• szynka - 100 g
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Fasolkę osączyć z zalewy, pomidory umyć, z każdego odkroić plaster ok. 2 cm Pomidory wydrążyć.Szynkę przesmażyć na tłuszczu.Fasolę wymieszać z serem. szynką c, cząbrem,posolić i popieprzyć.Tak przyrządzonym farszem napełnić wydrążone pomidory.Piec w temp. 200 stopni Celsjusza około 25 minut.W trakcie pieczenia podlewać bulionem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher