|
||||||||||
Spaghetti w sosie warzywnymKrótki opis potrawypychota, wspaniałePotrzebne składniki spaghetti - 40 dag por - 60 dag marchewka - 1 szt. seler - 1/2 szt. cebula - 1 szt. wywar z warzyw - 1/2 szkl. masło mielona papryka starty ser - 10 dag sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) oliwa - 2 łyżka(i) zielona pietruszka Etapy przyrządzania1
Pory umyć, pokroić wzdłuż i w plasterki. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozpuścić, wrzucić warzywa, dusić około 15 minut wlać wywar i gotować około 10 minut bez przykrycia. Przyprawić. Spaghetti ugotować, odcedzić, ułożyć na talerzach. Zalać sosem z warzyw, posypać serem i nacią.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|