|
||||||||||
Sos krewetkowyKrótki opis potrawyPodawać do ryb i owoców morza.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. wywaru z ryb 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 10 dag krewetek 3 łyżki gęstej śmietany żółtko łyżka posiekanego koperku sok z cytryny pieprz i sól Etapy przyrządzania1
w rondlu rozgrzać masło, wsypać mąkę, przesmażyć, nie dopuszczając do zarumienienia.Zasmażkę rozprowadzić zimnym wywarem i zagotować. Krewetki rozdrobnić, wrzucić do sosu i mieszając, gotować około 10 min. Żółtko rozkłócić ze śmietaną, a potem z niewielką ilością sosu i dopiero wtedy połączyć z pozostałym sosem. Doprawić go koperkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|