Sos maderowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do smażonej polędwicy i rostbefu.

Potrzebne składniki

• 1 1/2 szkl. bulionu miesnego
• 10 dag pieczarek
• 2 łyżki oliwy
• cebula
• łyzka masła
• 1 1/2 łyzki mąki
• pół szklanki madery lub wiśniówki
• łyżka kaparów
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• tymianek
• karmel
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki pokroic w paseczki. Cebulę obrać, posiekać razem z pieczarkami usmażyc na oliwie. Masło rozpuścić w rądlu, wsypac makę i lekko ją zrumienić, rozprowadzić zimnym bulionem, zagotować, dodac pieczarki z cebulą, maderę lub wiśniówkę i kapary, gotować jeszcze ok. 5 min. Pod koniec wsypać natkę pietruszki. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem, zaprawic karmelem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher