|
||||||||||
Jabłecznik z kruszonkąKrótki opis potrawyPyszny jabłecznikPotrzebne składniki KRUSZONKA: mąka pszenna - 150 g płatki owsiane - 50g cukier puder - 3 łyżki masło - 100 g Nadzienie: jabłka - 3 do 4 brązowy cukier - 2 łyżki cynamon - 1 łyżeczka Etapy przyrządzania1
KRUSZONKA:
Najgrzej piekarnik do 225 stopni. Zmieszaj mąkę. płatki owsiane, cukier i masło.
NADZIENIE:
Pokrój jabłka na kawałki. Na blaszce umieśc kawałki jabłek. Posyp jabłka brązowym cukrem i cynamonem. Na samej górze umieść kruszonke.
Placek piecz przez 20- 25 min.
Najlepiej samkuje na ciepło:)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|