Sos pieczarkowy pikantny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do makaronu lub ryżu, posypanego pozostałym startym serem.

Potrzebne składniki

• 30 dag pieczarek
• 2 cebule sredniej wielkości
• strąg czerwonej papryki
• pół łyżeczki mielonej papryki chilli
• pół szkl. śmietanki
• 2 łyzki soku z cytryny
• 2 łyżki sou z cytryny
• 10 dag ostrego żółtego sera
• 2 łyzki masła
• gałka muszkatałowa
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę posiekać. Masło rozpuścić w rondlu, usmażyc pieczarki, potem dodać cebulę, a gdy się zeszkli, wsypać 2 łyżki drobno startego żółtego sera oraz papryke i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Następnie zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, pieprzem, chilli, gałką oraz sokiem z cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher