|
||||||||||
Sos pieczarkowy pikantnyKrótki opis potrawyPodawać do makaronu lub ryżu, posypanego pozostałym startym serem.Potrzebne składniki 30 dag pieczarek 2 cebule sredniej wielkości strąg czerwonej papryki pół łyżeczki mielonej papryki chilli pół szkl. śmietanki 2 łyzki soku z cytryny 2 łyżki sou z cytryny 10 dag ostrego żółtego sera 2 łyzki masła gałka muszkatałowa sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę posiekać. Masło rozpuścić w rondlu, usmażyc pieczarki, potem dodać cebulę, a gdy się zeszkli, wsypać 2 łyżki drobno startego żółtego sera oraz papryke i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Następnie zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, pieprzem, chilli, gałką oraz sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|