|
||||||||||
Sos ziemniaczanyKrótki opis potrawyPodawac do potraw mięsnych.Potrzebne składniki 2 szkl. bulionu miesnego 2 łyżki gęstej śmietany 2-3 ziemniaki cebula 2 łyżki oliwy łyżka mąki łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę posiekac, usmażyc na oliwie, dodac mąke, lekko ją zarumienić, rozprowadzic zimnym bulionem, zagotować. Obrane ziemniaki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucic do sosu, ugotować, zestawic z ognia. Sos zaprawić śmietaną, wymieszac z natką, solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|