|
||||||||||
Sos ziemniaczany z kaparamiKrótki opis potrawyPodawac do wołowiny i jagnięciny.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. bulionu mięsnego duży pomidor 2 ziemniaki 2 łyzki mąki 2 łyżki kaparów 2 łyżki gęstej śmietany białko jajka ugotowanego na twardo łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawa do zup sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Ze sparzonego pomidora zdejmuje skórkę i kroje go w ósemki. Ziemniaki obieram, kroje w kostkę, gotuje na półmiękko. Mąkę rozprowdzam zimnym bulionem i mieszając, zagotowuje, dodaje kawałki pomidora i ugotowane ziemniaki i kapary. Sos gotuje na małym ogniu około 6 min, potem zaprawiam śmietaną, mieszam z pokrojonym w kostkę białkiem i natka oraz solą, pieprzem i przyprawą do zup.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|