Sos ziemniaczany z kaparami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do wołowiny i jagnięciny.

Potrzebne składniki

• 1 1/2 szkl. bulionu mięsnego
• duży pomidor
•  2 ziemniaki
• 2 łyzki mąki
• 2 łyżki kaparów
• 2 łyżki gęstej śmietany
• białko jajka ugotowanego na twardo
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• przyprawa do zup
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ze sparzonego pomidora zdejmuje skórkę i kroje go w ósemki. Ziemniaki obieram, kroje w kostkę, gotuje na półmiękko. Mąkę rozprowdzam zimnym bulionem i mieszając, zagotowuje, dodaje kawałki pomidora i ugotowane ziemniaki i kapary. Sos gotuje na małym ogniu około 6 min, potem zaprawiam śmietaną, mieszam z pokrojonym w kostkę białkiem i natka oraz solą, pieprzem i przyprawą do zup.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher