|
||||||||||
Sos z korniszonamiKrótki opis potrawyPodawać do drobiu, cielęciny, klusek, makaronu i ryżu.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. bulionu z drobiu 1 1/2 łyzki mąki 2-3 korniszony pół strąga papryki konserwowej pół szkl. gęstej smietany po łyżce posiekanego koperku iz ielonej pietruszki przyprawa do zup imbir, cukier sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Paprykę i korniszony kroje w cienkie paseczki. Mąkę rozprowadzam zimnym bulionem i mieszając, zagotowuje. Wsypuje pokrojone warzywa i chwilkę gotuje. Zestawiam z ognia, mieszam ze śmietana i zieleniną. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, cukrem, przyprawą do zup i szczypta imbiru.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|