|
||||||||||
Ciasto drożdżowe z morelamiKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki mąka - 40 dag mleko - 1/2 szkl. drożdże - 3 dag jajka - 2 szt. cukier - 2 łyżka(i) sól - szczypta(y) masło - 5 dag morele - 1 kg Etapy przyrządzania1
Drożdże wymieszać z cukrem, łyżeczką mąki i letnim mlekiem, odstawić w ciepłe miejsce na 5 min
4
5
Morele opłukać, podzielić na pół, oczyścić z pestek. Ciasto wyłożyć na blachę, na wierzchu ułożyć owoce, piec ok 30-40 min w temp 180
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|