|
||||||||||
Sos z małżamiKrótki opis potrawyPodawać do owocó morza.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. wywaru z ryb 2 łyzki masła 2 łyzki mąki puszka małży łyzeczka posiekanej natki pietruszki łyżeczka posiekanej natki pietruszki sok z cytryny sól, biały pieprz Etapy przyrządzania1
W rondlu rozgrzewam masło, wsypuje mąkę, smaże nie dopuszczając do zarumienienia. Zasmażke rozprowadzam zimnym wywarem i zagotowuje. Wlewam małże razem z zalewą i chwilę gotuje, wsypac natkę. Sos doprawiam do smaku sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|