|
||||||||||
Sos agrestowyKrótki opis potrawyPodawać go do naleśników i deserów owocowych.Potrzebne składniki Szkl. wody 25 dag agrestu łyżka masła łyżka mąki 2/3 szkl. śmietany 2 żółtka pół szkl. cukru Etapy przyrządzania1
Agrest czyszcze, zalewam wodą, gotuje. Studze, przecieram przez sito. Do roztopionego masła dodaje mąkę rozprowadzoną zimnym przecierwm. Gotuje około 8 min na małym ogniu, ciągle mieszam, pod koniec wlewam śmietanę. Żółtka ucieram z cukrem i łącze z lekko przestudzontm sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|