|
||||||||||
Kurczak w brokułachKrótki opis potrawyryż, brokuły, kurczakPotrzebne składniki brokuły - 0,5 kg podwójna pierś kurczaka - 1 cebula - 1 cukier - 1 łyżeczka czosnek - 2-3 ząbki olej - 3 łyżki ryż - 30 dag żółty ser - 20 dag sól pieprz bazylia bulion Etapy przyrządzania1
Brokuły płuczemy, gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Pierś kurczaka myjemy, suszymy, kroimy na kawałki, mocno je podrumieniamy na oleju. Ryz gotujemy na sypko. Cebulę obieramy, drobno kroimy, czosnek siekamy. Cebule i czosnek podsmażamy na oleju i dodajemy do ryżu. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Mieszamy z mięsem i brokułami, zalewamy szklanką bulionu, wierzch posypujemy startym, żółtym serem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 200 stopni.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|