|
||||||||||
Sos bananowyKrótki opis potrawyPodawać jako dodatek do lodów, deserów owocowych i kremów.Potrzebne składniki pół szkl. wody 2 banany pół szkl. białego wytrawnego wina pół szkl. soku z pomarańczy 3 żółtka 8 łyżek cukru pudru 3/4 szkl. śmietanki kremówki Etapy przyrządzania1
Obrane banany rozgniatamy i zalewamy wodą, a nastepnie rozgotowujemy. Do rozgotowanych wlewamy wino oraz sok z pomarańczy i doprowadzamy do wrzenia. Żółtka ucieramy z 6 łyżkami cukru pudru i łączymy z pozostałym musem. Dodajemy do niego śmietanę ubita z pozostałym cukrem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|