Talarki cukiniowe z mozzarellą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: spikus13
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo ładnie wyglądają ;d;d;d

Potrzebne składniki

• ser mozarella - 2 osełki
• cukinia - 1 szt.
• parrini italiano - 1 szt.
• pieprz czarny - 2 szczypta(y)
• czosnek suszony w płatkach - 2 szczypta(y)
• oliwa - 1 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

Nóż i patelnia.

Etapy przyrządzania

1
Mozarellę kroimy w dość doże grube plastry, cukinię kroimy w cienkie plasetrki i podsmażamy na łyżce oliwy. Osączmy z tłuszczu.Plastry cukinii smarujemy sosem paprini italiano i układamy na plastrach sera. Posypujemy pieprzem i suszonym czosnkiem

Jak podawać?

Najlepiej na białym tależu bez ozdób, nie za blizko siebie.

Uwagi

BRAK. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher