|
||||||||||
Sos czekoladowyKrótki opis potrawyPodawać jako dodatek do lodów i deserówPotrzebne składniki 1 1/2 szkl. mleka 3 łyżki kakao kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej pół laski weanilii 2 zółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyzki masła Etapy przyrządzania1
Szklankę mleka zagotowujmeyć. Wanilię drobno siekamy. Kakao mieszamy z mąką ziemniaczana i wanilią, rozrabiamy pozostałym zimnym mlekim i wlewamy do gorącego. Dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel-mogel i cały czas mieszając wlewamy do kakao cienkim strumieniem. Rondel z ciepłym jeszce sosem wstawiamy do większego garnka z zimną wodą i dodajemy po kawałku masło, miksujemy, aż do całkowiego wystygnięci sosu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|