|
||||||||||
Suflet z jabłekKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki jabłka - 50 dag białka - 5 szt. cukier - 1/2 szkl. skórka z cytryny - 1/2 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1 op. Etapy przyrządzania2
Obrane jabłka ułożyć na brytfannie, podlać kilkoma łyżkami wody, upiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika, gdy są już miękkie, wyjąć i przetrzeć przez sito.
3
Przecier przełożyć do rondla, dodać cukier (pozostawiając 2 łyżki) i utartą skórkę cytrynową, podsmażyć mieszając, aby nieco zgęstniał
5
Puszystą pianę wymieszać stopniowo z przecierem. Masę wyłożyć do natłuszczonych foremek, piec ok 15 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|