Suflet z jabłek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

deser

Potrzebne składniki

• jabłka - 50 dag
• białka - 5 szt.
• cukier - 1/2 szkl.
• skórka z cytryny - 1/2 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Jabłka umyć, obrać pokroić
2
Obrane jabłka ułożyć na brytfannie, podlać kilkoma łyżkami wody, upiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika, gdy są już miękkie, wyjąć i przetrzeć przez sito.
3
Przecier przełożyć do rondla, dodać cukier (pozostawiając 2 łyżki) i utartą skórkę cytrynową, podsmażyć mieszając, aby nieco zgęstniał
4
Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać stopniowo 2 łyżki cukru i cukier waniliowy
5
Puszystą pianę wymieszać stopniowo z przecierem. Masę wyłożyć do natłuszczonych foremek, piec ok 15 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher