|
||||||||||
Ciasto PiernikKrótki opis potrawyCiasto PiernikPotrzebne składniki 70 dag miodu, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej, 20 dag mąki pszennej, 10 dag mąki żytniej, 1 łyżeczka cynamonu. Etapy przyrządzania1
Miód rozpuścić. Mąkę pszenną wymieszać z mąką żytnią, sodą oczyszczoną i cynamonem. Do mąki dodać miód, a następnie po jednym jajku, dokładnie mieszając. Ciasto wyłożyć do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Pozostawić do wyrośnięcia przez 2 godz. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|