|
||||||||||
Sos szodonowyKrótki opis potrawyPodawac do galaretek, kremów, lodów, musów lub innych deserów owocowych.Potrzebne składniki szkl. białego wytrawnego wina 3 żółtka pół szkl. cukru pudru skórka otarta z cytryny cukier waniliowy Etapy przyrządzania1
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Wno zagotowujemy z cukrem waniliowym i gorące bardzo wolno wlewamy do utartych żółtek, energicznie mieszamy. Gdy wszystkie składniki się połączą, naczynie z sosem wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Sos ubijamy mikserem, póki niezgęstnieje. Zestawiamy z ognia, przyprawiamy skórką z cytryny i nadal ubijamy aż do wystudzenia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|