|
||||||||||
Budyń z białego seraKrótki opis potrawyBudyń z białego seraPotrzebne składniki 25 dag białego sera, 2 jajka, 3 płaskie łyżki cukru, 1/5 laski wanilii.Etapy przyrządzania1
Biały ser rozetrzeć na gładką masę z łyżką cukru i z żółtkami. Dodać drobno pokrajaną wanilię. Ubić sztywną pianę z białek, dodając pod koniec ubijania stopniowo resztę cukru.
Masę serową wymieszać delikatnie z pianą, wyłożyć do formy budyniowej wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, (zamiast formy budyniowej może być garnek z dobrze dopasowaną przykrywką).
Zamknąć formę i wstawić do garnka z wrzącą wodą. Gotować na małym, ogniu 45 min. Po ugotowaniu budyń wyłożyć z formy na talerz. Podawać na gorąco.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|