Suflet rumowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

znakomity deser podaje się natychmiast po upieczeniu

Potrzebne składniki

• jajka - 6 szt.
• cukier - 80 g
• cukier waniliowy - 1 op.
• sól - szczypta(y)
• rum - 4 łyżka(i)
• starta skórka z cytryny
• sok z cytryny
• mączka ziemniaczana - 50 g
• masło
• mąka

Etapy przyrządzania

1
Ubić żółtka, cukry z solą na białą pianę. Do masy dodawać rum, sok cytrynowy, startą skórkę, nadal ubijać.Pozostawić do schłodzenia, a przed ponownym użyciem (przed pieczeniam) znowu ubijać. Kolejno dodać krem z żółtek, przesianą mączkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać z pianą. Formę do zapiekanek posmarować grubo masłem i wysypać grubo mieloną mąką. Napełnić formę do około dwóch trzecich wysokości, włożyć do gorącego piekarnika i piec w średniej temperaturze i zamkniętym piekarniku. Suflet podawać natychmiast po upieczeniu, w przeciwnym przypadku upadnie.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher