|
||||||||||
Sos paryski (słodki)Krótki opis potrawyPodawac do pieczonego drobiu i cielęciny.Potrzebne składniki 20 dag truskawek 3-4 łyżki czerwonego wytrawnego wina łyżka cukru szklanka śmietanki kremówki 2 dag rodzynków 2 łyżki startego chrzanu sok z cytryny i pomarańczy Etapy przyrządzania1
Truskawki czyscimy ze szczypułek, miksujemy, a następnie przekladamy do rondla, zalewamy winem i zasypujemy cukrem, smazymy kilka minut na malym ogniu, ciągle mieszając. Studzimy. Śmietanke ubijamy na sztywno, mieszamy z musem truskawkowym, sparzonymi rodzynkami i chrzanem, doprawiamy do smaku sokami cytrusowymi. Sos chlodzimy w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|