|
||||||||||
Mus z poziomekKrótki opis potrawyMus z poziomekPotrzebne składniki 20 dag poziomek, 2 białka 1/3 szklanki cukru pudru, łyżka żelatyny, łyżeczka soku z cytryny, pól szklanki bitej śmietanki. Etapy przyrządzania1
Poziomki starannie opłukać, odłożyć kilkanaście ładnych owoców do dekoracji, resztę przetrzeć przez nylonowe sitko lub zmiksować.
Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po trochu cukier. Gdy piana jest sztywna, dodać namoczoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę, roztarte owoce, sok cytrynowy i część bitej śmietanki. Wymieszać, przełożyć do miseczek. Przybrać poziomkami i bitą śmietanką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|