|
||||||||||
Pianka wiśniowaKrótki opis potrawyPianka wiśniowaPotrzebne składniki 80 dag dorodnych wiśni (mogą być mrożone) 2 szklanki bitej słodkiej śmietany 3-4 łyżki zmielonych orzechów laskowych, lub drobno posiekanych migdałów, cukier puder. Etapy przyrządzania1
Z wiśni usunąć pestki, rozdrobnić w mikserze na puree, osłodzić do smaku.
Połączyć ostrożnie z bitą śmietaną, przełożyć do pucharków lub miseczek, posypać mielonymi orzechami lub migdałami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|