Różowa kaszka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Różowa kaszka

Potrzebne składniki

• 4 czubate łyżki kaszy manny, 4 czubate łyżki cukru
• kawałek wanilii lub cukier waniliowy,
• 40 dag świeżych lub mrożonych miękkich owoców (porzeczek, żurawin, malin)

Etapy przyrządzania

1
Zagotować w garnku. 3 szklanki wody, dodać mannę rozprowadzoną w kilku łyżkach zimnej wody i gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 min. W tym czasie owoce sparzyć na sitku wrzątkiem, przetrzeć do miseczki i wymieszać z cukrem. Ugotowaną kaszkę odstawić z ognia, wlać przecier i ubijać trzepaczką do piany lub miksować, aż utworzy się różowa puszysta masa. Wyłożyć do szklanych miseczek, doskonale ochłodzić w lodówce. Podając można przybrać świeżymi owocami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher