|
||||||||||
Truskawki z malinamiKrótki opis potrawyTruskawki z malinamiPotrzebne składniki 20 dag świeżych lub mrożonych malin pól szklanki cukru pudru, łyżeczka soku z cytryny 40 dag truskawek świeżych lub mrożonych, 4 plasterki cytryny do dekoracji. Etapy przyrządzania1
Maliny rozgnieść, przetrzeć przez sito, wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Truskawki dobrze opłukać, oczyścić z szypułek i wstawić na 1 godz.do lodówki.
Przygotować plasterki cytryny, nacinając wokoło skórkę w ząbki. Do szklanych miseczek przełożyć truskawki, polać je sosem z malin i przybrać plasterkami cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|