|
||||||||||
Gęś po polskuKrótki opis potrawyGęś po polskuPotrzebne składniki l gęś, 4 dkg grzybów suszonych, tłuszcz 1/2 kg kapusty kwaszonej, 10 dkg ketchupu sól, pieprz, kminek, majeranek i przyprawa do zup do smaku. Etapy przyrządzania1
Oczyszczoną gęś myjemy, odcinamy szyję i skrzydła, nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy, wyjmujemy, siekamy. Gęś polewamy tłuszczem, zrumieniamy i pieczemy skrapiając wywarem z grzybów, potem wytworzonym sosem. Kapustę kroimy, zalewamy małą ilością wywaru z grzybów, gotujemy, mieszamy z posiekanymi grzybami, doprawiamy.
Miękką gęś kroimy na porcje usuwając częściowo kości, układamy przekładając kapustą, polewamy ketchupem i sosem spod pieczenia gęsi, zapiekamy. Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|