|
||||||||||
Ogórki nadziewane białym seremKrótki opis potrawyprzystawkaPotrzebne składniki ogórki - 4 szt. ser biały - 20 dag śmietana - 4 łyżka(i) żółtko na twardo szypiorek posiekany - 2 łyżka(i) pomidory - 2 szt. Etapy przyrządzania1
Ogórki myjemy, cienko obieramy, każdy przekrajamy na pół w poprzek, wydrążając komory nasienne, wnętrza ogórków opruszamy solą i pozostawiamy je na papierowym ręczniku, żeby obeschły.
2
Pomidory myjemy, kroimy w drobną kostkę
3
Ser razem z żółtkiem przecieramy przez sito, mieszamy ze śmietaną, szczypiorkiem, pomidorem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
4
Wydrążone ogórki napełniamy masą serową, stawiamy pionowo na półmisku, dekorujemy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|