|
||||||||||
Paprykarz z kaczkiKrótki opis potrawyPaprykarz z kaczkiPotrzebne składniki Kaczka, 5-6 dag tłuszczu, 150 ml śmietany, 15 dag cebuli, 4 dag koncentratu pomidorowego, 2 dag mąki, 2 dag natki pietruszki, sól, pieprz, papryka mielona, ziele angielskie do smaku Etapy przyrządzania1
Oczyszczoną kaczkę umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie pokrajać na kawałki, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy.
Miękkie mięso połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić. Podawać z ziemniakami, makaronem, kluskami oraz surówkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|