|
||||||||||
Szaszłyk z kuryKrótki opis potrawySzaszłyk z kuryPotrzebne składniki 2 piersi, 20dkg. wątróbki z kury, 15dkg cebuli, 8 pieczarek (małych), 100-150ml. białego wytrawnego wina, , tłuszcz, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku. Etapy przyrządzania1
Piersi z kury umyć, usunąć skórę i kości, natrzeć przyprawami, zalać winem i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Wątróbkę obrać z błon, opłukać. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, opłukać. Mięso wyjąć z wina, pokroić na kawałki, nadziewać na szpadki na przemian z wątróbkami, cebulą i pieczarkami, posypać przyprawami, przycisnąć ręka, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i usmażyć z obu stron.
Podawać z ryżem, ogórkiem kiszonym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|